Requiem-konsertin liput nyt myynnissä!

Konsertit ovat ke 30.10.2019 klo 20.30 Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3) ja pe 1.11.2019 klo 19 Paavalinkirkossa (Sammatintie 5, Hki).

Valoon - Into the Light: Kamarikuoro Addiction, Kamarikuoro Värinän ja Polyteknikkojen Orkesterin pyhäinpäivän konsertti

Gabriel Fauré: Requiem, solisteina Sampo Haapaniemi ja Helianna Herkkola

Kreek - Pärt - Schnittke - Vaughan Williams

“Sielunmessuani on moitittu kuoleman kehtolauluksi: se ei kuulemma ilmaise kuolemanpelkoa. Mutta siten minä näen kuoleman, pelastuksena ja kohottautumisena tuonpuoleiseen onneen, ennemmin kuin kivuliaana kokemuksena”, on Gabriel Fauré sanonut Requiemistään. Ranskalaissäveltäjä Faurén sielunmessun ensimmäinen versio kantaesitettiin vuonna 1888. Fauré laajensi teoksensa täydelle orkesterille vuonna 1900. Sittemmin teoksen syvällinen kauneus ja toiveikkuus on tehnyt siitä yhden maailman eniten esitetyistä sielunmessuista. Nyt Requiem kuullaan pyhäinpäivän konserteissa suurena, puhuttelevana versiona sinfoniaorkesterin ja kahden kuoron voimin.

Konsertin kappaleiden teemat, tuonpuoleisen kirkkaus ja toivo paremmasta, lohduttavat ja kantavat surussa ja kaipauksessa, kun pyhäinpäivänä muistelemme edesmenneitä. Faurén Requiemin lisäksi konsertissa kuullaan kuoromusiikin klassikoita Cyrillus Kreekiltä, Arvo Pärtiltä, Alfred Schnittkeltä ja Ralph Vaughan Williamsilta.

Konsertti on kolmen tasokkaan, kansainvälisissä kilpailuissakin menestyneen musiikkiryhmän yhteisproduktio. Faurén Requiemin solisteina laulavat baritoni Sampo Haapaniemi ja sopraano Helianna Herkkola, jotka kumpikin työskentelevät muun muassa Suomen Kansallisoopperassa. Kamarikuoro Addictiota johtaa Riku Laurikka, Kamarikuoro Värinää Noora Hirn ja Polyteknikkojen Orkesteria James Kahane.

Liput 20/10 euroa esiintyjiltä, ovelta sekä Holvista ja Tiketistä:

Holvi(ei toimituskuluja)

Tiketti (toimituskulut lisätään):

Temppeliaukio 30.10.

Paavalinkirkko 1.11.

 


Palaa