Värinä on perustajajäsen uudessa kuorojen kausikonserttisarjassa

Kamarikuoro Värinä on uuden historiallisen Kausikonserttikuorot-yhdistyksen yksi perustajakuoroista. Lokakuun alussa 2021 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on kasvattaa kuoromusiikin tunnettavuutta ja tarjota korkeatasoisia kuorokonsertteja viikottain Helsingissä.

Perustamiskokouksessa Kausikonserttikuorot-yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoittivat 24 kuoron edustajat. Yhdistyksen koordinoimat Kuoromusiikin kausikonsertit alkavat syyskaudella 2022.

– Kuoromusiikin kausikonserttien ideointi käynnistyi viime keväänä, ja innostus oli jo silloin merkittävää, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Jan Salvén.  – Kesällä yhdistyksen perustaminen eteni vauhdilla, mikä edelleen lisäsi kiinnostusta hankkeeseen: meillä on jo jonossa kuoroja, jotka hakevat yhdistyksen jäsenyyttä.

Kuoromusiikin kausikonserttien taiteellinen toimikunta koostuu yhdistyksen jäsenkuorojen taiteellisista johtajista. Se on jo hahmotellut konserttiohjelmaa kaudelle 2022-2023 kuorojen ehdotusten perusteella.

– Tavoitteena on tutustuttaa yleisö korkeatasoiseen, monipuoliseen kuoromusiikkiin, kertoo taiteellisen toimikunnan puheenjohtaja Pasi Hyökki.

Konserttipaikkoina toimivat Ritarihuone ja Temppeliaukion kirkko. Jokaista konserttia edeltää esittelytilaisuus, ja konserteissa on väliaika.

– Vaikka kuorot ja musiikin tyylilajit vaihtuvatkin joka viikko, yleisö tietää mitä saa jo ostaessaan lipun Kuoromusiikin kausikonsertteihin, Hyökki vertaa perusajatusta sinfoniaorkestereiden kausisarjoihin.

Ensimmäisenä toimintavuonna 2022-2023 konsertteja on joka torstai. Alustavasti kaikkiaan 30 konsertti-iltaa on jaettu syys- ja kevätkausittain kahteen 7-8 konsertin sarjaan. Muutama konserttiviikko jää myös vieraileville kuoroille.

Kausikorttien myynti syyskaudelle 2022 aloitetaan ensi keväänä. Esiintyvät kuorot myyvät konsertteihin myös kertalippuja.

Palaa
Oct 27, 2021 Kirjoittaja: tiedotus