Uutiset

Värinä sai kriitikoilta kiitosta operetista

Suurten tiedotusvälineiden kriitikot kehuivat kuoron työtä poikkeuksellisen monisanaisesti Opera BOXin Shostakovitsin Lempeä lähiössä -operetissa, jonka esitykset olivat Aleksanterin teatterissa 12.-29.1.2023. Kiitämme lämpimästi myönteisistä arvioista!

Liisamaija Hautsalo kirjoitti operettiarviossaan Helsingin Sanomissa (13.1.2023), että "Noora Hirnin valmentama Kamarikuoro Värinä taipuu notkeasti erilaisiin tilanteisiin: ruuhkaisessa metrossa ollaan kuin sillit suolassa, ja jonottaminen – maan tapa – on hilpeän kaoottista kouhkaamista. Harrastelijakuorosta saa harvoin irti näin paljon herkullista näyttelijätyötä, eikä laulamisessakaan ole moittimista."

Hufvudstadsbladetin Jan Granberg totesi kuorosta näin (13.1.2023): "Kammarkören Värina gjorde ett gott arbete både vokalt och som aktörer."

Risto Nordell sanoi Yle Radio 1:n Riston valinnassa (18.1.2023), että "Ooppera BOXin tuottama Lempeä lähiössä oli vauhdikasta, taidokasta, koomista ja jopa hulluttelevaa musiikkiteatteria. -- Solistien ohella lavalla nähtiin iloisten pioneerinuorten tanssiryhmä ja Kamarikuoro Värinä, joka paitsi lauloi iskevästi, myös näytteli upeasti."

Rondo-lehden Harri Kuusisaari puolestaan luonnehti kuoron osuutta seuraavasti (21.1.2023): "Esityksen energia ei olisi mahdollista ilman kamarikuoro Värinän aktiivista osuutta moskovalaisina rakentajina ja asukkaina. Kuorolaiset ottavat innolla kopin kaikista ohjaajan ideoista, reagoivat, ovat läsnä ja laulavat ponnekkaasti. Tässä vinkki muillekin oopperantekijöille: nuorissa harrastajakuoroissa on paljon mahdollisuuksia."

 


Palaa
Mar 1, 2023 Kirjoittaja: tiedotus