Kuoro

Kamarikuoro Värinä on helsinkiläinen sekakuoro, jonka laulajia yhdistää laulamisen palo ja rakkaus hienoon kuoromusiikkiin.

Kamarikuoro Värinä syntyi elokuussa 2013, kun joukko kokeneita opiskelijakuorolaisia halusi perustaa itselleen opiskelijaelämän jälkeisen kuorokodin. Värinän noin 35 laulajalle kuorolaulu on ilo ja intohimo. Kuoro työstää konsertteja periodimaisesti: keskimäärin harjoittelemme kaksi kertaa kuussa, ja tavallisin harjoitusilta on maanantai. Ohjelmisto on pääasiassa klassista kuoromusiikkia renessanssista nykymusiikkiin. Kuoron esiintymisiin lukeutuvat muun muassa vankilakonsertti, äitienpäivän brunssikonsertti, barokkioopperan Suomen ensiesitys sekä useat ilmaiskonsertit.

Kesäkuussa 2019 Värinä voitti kamarikuorosarjan, palkittiin kultadiplomein sekä saavutti kilpailun korkeimmat pisteet kansainvälisessä Anton Bruckner -kuorokilpailussa Itävallan Linzissä. Vuonna 2017 Värinä palkittiin Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa kahdella kultaleimalla, joka oli korkein silloin jaettu tunnustus. Kansainvälinen kuoro-organisaatio Interkultur on ranking-listallaan sijoittanut Värinän maailman 18:nneksi parhaaksi kamarikuoroksi.

Kamarikuoro Värinä sai erinomaiset arviot Rauhaa-ensilevystään, joka julkaistiin marraskuussa 2019. Risto Nordell kehui Suomen Kuvalehdessä (13.12.2019), että "laulut soljuvat hartaan juhlavasti ja nautittavan puhtaasti". Kare Eskola puolestaan arvioi Ylen Uudet levyt -ohjelmassa (17.12.2019), että "Rauhaa-levy on tyypillistä kotimaista kuorojoululevyä parempi sekä laulun että ohjelmiston osalta. Tarkkojen bassojen päälle rakentuu kirkas mutta täyteläinen sointi, jossa on annos persoonallista valohämyä." Hufvudstadsbladetin (18.12.2019) Wilhelm Kvist kirjoitti, että harva kuoro pystyy laulamaan Eric Whitacren Alleluian niin hienosti kuin Värinä levyllään.

Kuoron nimen keksi tenorimme Mikko. Nimen takana on ajatus sointiväristä. Kuoroilla on omaleimainen värinsä aivan kuin soittimillakin. Sointiväri syntyy pitkällisen yhdessä laulamisen ja keskinäisen kuuntelun seurauksena, ja se tekee kuorosta suuremman kokonaisuuden kuin jäsentensä summa. Nimi viittaa myös myös äänen värinään, siihen hienovaraiseen liikkeeseen, joka pysähtymättä ja muuntautuen kuljettaa äänen ilman halki kuulijalle.

Haluamme jakaa kuoromusiikin nautinnon sekä tottuneen että uuden ja uteliaan konserttiyleisön kanssa. Kutsumme aina joulukonsertteihimme ilmaiseksi kuulijaryhmiä, esimerkisi vähävaraisia, yksinhuoltajia, vanhuksia tai turvapaikanhakijoita. Lämpimästi tervetuloa konsertteihimme!

Kokoonpano

Johtaja

Kuoron perustaja ja johtaja Noora Hirn on valmistunut musiikkipedagogiksi kuoronjohto pääaineenaan Metropolia AMK:n klassisen musiikin osastolta. Hirn opiskeli kuoronjohtoa mm. Kari Turusen, Jani Sivénin, Rita Varosen ja Seppo Murron opissa sekä laulua Katri Paukkusen ja Teppo Lampelan johdolla. Hirn johtaa Kamarikuoro Värinän lisäksi Kumpulan kuoroa. Aiemmin hän on johtanut mm. Vaskivuoren lukion kamarikuoroa, jonka kanssa hän saavutti kilpailuvoiton kansainvälisessä kuorokatselmuksessa Belgiassa vuonna 2016. Kuorotyön ohella Hirn työskentelee toimittajana sekä äänitetuottajana Yleisradion musiikkitoimituksessa.

Laulajat
Haluatko värinäläiseksi? Otamme uusia laulajia läpi kauden tarpeen mukaan. Ota yhteyttä varina-musa@googlegroups.com, niin sovitaan koelaulusta.

Värinän kannatusjäseneksi voit liittyä verkkokaupassamme. Kannatusjäsenenä tuet kuoron taiteellista toimintaa, saat tietoa tulevista tapahtumista sekä vuosittain vaihtuvia etuja.

Laulajat:

Sopraano