Kamarikuoro Värinä | Helsinki | Chamber Choir | Sekakuoro | Mixed Choir | Finland | Suomi

Kamarikuoro Värinä on helsinkiläinen sekakuoro, jonka laulajia yhdistää laulamisen palo ja rakkaus hienoon kuoromusiikkiin.

Kamarikuoro Värinä syntyi elokuussa 2013, kun joukko kokeneita opiskelijakuorolaisia halusi perustaa itselleen opiskelijaelämän jälkeisen kuorokodin. Värinän kolmellekymmenelle 25-45-vuotiaalle laulajalle kuorolaulu on ilo ja intohimo.

Kuoron nimen keksi tenorimme Mikko. Nimen takana on ajatus sointiväristä. Kuoroilla on omaleimainen värinsä aivan kuin soittimillakin. Sointiväri syntyy pitkällisen yhdessä laulamisen ja keskinäisen kuuntelun seurauksena, ja se tekee kuorosta suuremman kokonaisuuden kuin jäsentensä summa. Nimi viittaa myös myös äänen värinään, siihen hienovaraiseen liikkeeseen, joka pysähtymättä ja muuntautuen kuljettaa äänen ilman halki kuulijalle.

Kamarikuoro Värinä työstää konsertteja periodimaisesti. Haluamme jakaa kuoromusiikin nautinnon sekä tottuneen että uuden ja uteliaan konserttiyleisön kanssa. Lämpimästi tervetuloa ensimmäiseen konserttiimme, joka on pohjoismaisen musiikin konsertti lauantaina 1. maaliskuuta 2014 klo 18 Paavalinkirkossa Helsingissä. Konsertissa esitämme 1900-luvun sävellyksiä kuoromusiikin pohjoismaisilta mestareilta, mm. Sibeliukselta, Kuulalta, Mäntyjärveltä, Nørgårdilta, Alfvénilta ja Nystedtiltä.

Kokoonpano

Johtaja
Kuoron perustaja ja johtaja Noora Hirn on opiskellut kuoronjohtoa mm. Kari Turusen, Rita Varosen ja Seppo Murron opissa. Tällä hetkellä Hirn opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa Jani Sivénin kuoronjohtoluokalla. Hirn johtaa Kamarikuoro Värinän lisäksi Kumpulan kuoroa ja laulaa Kampin Laulussa.

Laulajat
Haluatko värinäläiseksi? Ota yhteyttä varina-musa@googlegroups.com. Tällä hetkellä emme aktiivisesti etsi uusia laulajia, mutta tilanne voi muuttua!

Sopraano Altto Tenori Basso
Aino Launis Aino Tanttari Francis Chopin Ilkka Vanhanen